Max Verstappen: ‘Veel kilometers maken is nu belangrijk’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kende een productieve testdag. Onder goede omstandigheden in Barcelona reed de Nederlander bijna probleemloos 130 rondes. Alleen twee uur voor het eind viel de Nederlander even stil. “Het was een klein probleem met de accu dat we snel konden oplossen”, laat hij tegenover de verzamelde pers, waaronder Grand Prix Radio, weten.

De Nederlander richtte zich vooral op het maken van kilometers. “Het is nu belangrijk om de wagen te begrijpen en veel kilometers te maken. We hebben veel dingen kunnen checken.”

Niet alleen voor het team is het belangrijk dat er kilometers gemaakt worden, ook voor Verstappen persoonlijk zijn veel rondes essentieel. “Voor mij is het ook goed om zoveel mogelijk te rijden. Je hebt maar vier dagen om aan de auto te wennen. Ik hoop donderdag ook weer de nodige kilometers te maken. De auto voelt in ieder geval een stuk beter dan vorig jaar. Het was een positieve dag.”

Over de krachtsverhouding liet de Nederlander niet veel los. Of het dit seizoen een strijd wordt tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing wilde de Nederlander niet veel over zeggen: “We zien tijdens de eerste race in Melbourne hoe we er voor staan.”