‘Geen grote zorgen’ bij McLaren na problematische testdagen

(c) McLaren F1

Het seizoen is allesbehalve vlekkeloos begonnen voor McLaren. Fernando Alonso verloor tijdens de eerste dag een wielmoer en eindigde in de grindbak. Tijdens de tweede dag kwam Stoffel Vandoorne amper in actie wegens een probleem met de uitlaat. Tijdens de derde en vierde dag werd er nauwelijks gereden vanwege de weersomstandigheden en dinsdag, tijdens de vijfde testdag, stond Vandoorne opnieuw lange tijd in de pits met een elektrisch probleem.

“We maken ons vooralsnog geen grote zorgen”, zegt teambaas Eric Boullier dinsdag. “We zijn hier om te testen en helaas gebeuren deze dingen soms. Het is niet ideaal en we hadden graag meer tracktime gehad, maar we lossen de problemen op, we leren ervan en gaan morgen weer een nieuwe poging wagen.”

Ook Stoffel Vandoorne, die dinsdag door de problemen niet verder kwam dan 38 rondjes en de elfde plaats, maakt zich nog niet druk. “De problemen die we tegenkomen zijn niet ernstig, maar het kost wel veel tijd om het te repareren. We gaan er vanuit dat de problemen nu zijn opgelost en dat we morgen een normale testdag kunnen afwerken.”

McLaren maakt sinds dit jaar gebruik van Renault-motoren. De afgelopen drie seizoenen stond het team uit Woking met een Honda-krachtbron op de grid, maar een succes was dat niet. McLaren werd geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen en eindigde vorig jaar als negende in het constructeurskampioenschap.

Woensdag komt Fernando Alonso namens McLaren in actie op het Circuit de Catalunya.