Hamilton laatste testdag snelste, Verstappen heeft het lastig

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton heeft de testweek als snelste afgesloten. De Brit nam in de middag het stuur over van teamgenoot Valtteri Bottas en reed de snelste tijd. Max Verstappen kende een lastige dag en kwam niet verder dan 35 rondes en een negende tijd.

Na de natte ochtend konden de teams in de middag op pad op slicks. De meeste teams gebruikten de middag om veel rondes te rijden. Bijna alle teams wisten over de gehele dag meer dan 100 rondes te rijden. Alleen Red Bull bleef steken op slechts 35 rondes.

Stoffel Vandoorne voerde bijna de hele middag het klassement aan. De Belg was regelmatig onderweg op hypersofts en wist zo een snelle tijd te realiseren. Aan het eind van de middag, toen Fernando Alonso al het stuurtje van Vandoorne had overgenomen, wist Hamilton onder de tijd van de McLaren-coureur te duiken. De Brit deed dit overigens wel op de medium-band.

Voor Max Verstappen eindigde de testweek niet lekker. In de ochtend kon hij slechts vijf keer de baan rond en in de middag bleef hij steken op 30 rondes. De Nederlander reed veel korte runs en noteerde de negende tijd. Zijn dag eindigde in de grindbak.

De laatste testdag kwamen veel coureurs in actie. Omdat veel rijders gisteren hun testdag in het water zagen vallen, besloten enkele teams om beide coureurs te laten rijden. Alleen Toro Rosso, Red Bull, Ferrari, Force India en Haas lieten het werk over aan een coureur. Pierre Gasly had hierdoor de drukste dag en kwam tot bijna 150 rondes.