Geen ideale dag voor Max Verstappen

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de eerste testweek op het circuit van Catalunya afgesloten met 35 rondes en een negende tijd. Na afloop erkent de Nederlander dat het geen ideale testdag was.

“Dit was niet de ideale dag. Het plan was natuurlijk meer rondjes rijden. We hebben nog niet de rondjes gereden die we wilden, maar hoeven ons geen zorgen te maken. Deze wagen is een stap voorwaarts”, laat de Red Bull-coureur na afloop weten.

De Nederlander reed in de ochtend toen de baan nog nat was weinig rondjes. In de middag ging hij vaker naar buiten. “Ik heb een paar runs op intermediates gedaan en toen het een beetje droog was, zijn we eerst veel aerodynamica gaan testen. We hebben een paar keer oponthoud gehad. Dat hoort erbij.”

De testdag van Verstappen eindige twee uur voordat de vlag viel. “Ik maakte even een uitstapje. Ik zat achter Gasly toen de auto ineens uitbrak. Ik moest even door het grind en in de achteruit. Maar toen ik achteruit ging, ging er wat mis met de versnellingsbak. Dat betekende het einde van de dag. De omstandigheden waren deze week sowieso al niet geweldig, dus hopelijk is er volgende week wat meer zon.”