Derde testdag Barcelona valt in water (en sneeuw)

(c) McLaren F1

De derde Formule 1-testdag in Barcelona is woensdag uitgelopen op een deceptie. Door erbarmelijke weersomstandigheden werd er niet tot nauwelijks gereden.

Vanwege hevige sneeuwval begon de sessie niet om 9.00 maar pas om 12.00 uur. Niet dat het veel uitmaakte want ook toen de baan werd vrijgegeven werd er nauwelijks gereden.

Hoewel het later in de ochtend was opgehouden met sneeuwen werd het nooit droog op het Circuit de Catalunya. Hevige regenval voorkwam dat de teams konden beginnen aan een serieuze testdag.

Daniel Ricciardo was rond het middaguur een van de weinige coureurs die het asfalt verkende en moest dat bijna met een hoge prijs bekopen. De Australiër raakte tijdens zijn tweede installatieronde op het natte asfalt zijn Red Bull kwijt, schoot van de baan af en miste ternauwernood de bandenstapel. De teamgenoot van Max Verstappen kon op eigen kracht de pits bereiken, maar hield het daarna voor gezien.

Alonso

Naast Ricciardo, die tot twee rondjes kwam, gingen ook Fernando Alonso en Marcus Ericsson kortstondig het asfalt op. Beiden hielden het na één ronde voor gezien. Robert Kubica en Brendon Hartley gingen ook naar buiten om een rondje te rijden. De overige teams bleven de hele dag binnen.

Tien minuten voor het vallen van de vlag ging Alonso nogmaals het circuit op. De Spanjaard noteerde als enige van de dag een tijd: 2.21,268. Het kwam hem op een voorzichtig applaus van een kleine groep Spaanse fans op de tribune (en Spaanse journalisten in het media centre) te staan.

De vierde en laatste testdag van deze week gaat donderdag om 9.00 uur van start. Het wordt een stuk warmer, maar opnieuw wordt er regen voorspeld. Als het weer het toelaat komt Max Verstappen voor de tweede keer deze week in actie.