Verstappen voelt dat auto goed is na ‘ijskoude’ testsessie

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen houdt een goed gevoel over aan zijn eerste testdag in de RB14. De Nederlander klokte de vierde tijd en reed 67 rondjes.

“Het was ijskoud vandaag”, zegt Verstappen tegen verschillende media, onder wie Grand Prix Radio, in de paddock van het Circuit de Catalunya. “Maar ik ben tevreden en positief over de auto. Het was eigenlijk te koud om dingen te testen, al voelde ik wel dat de balans van de auto goed is.”

Volgens Verstappen is Red Bull beter aan het seizoen begonnen dan vorig jaar. “We zitten er gewoon goed bij. Vorig jaar was het harken om er een goede tijd uit te halen, maar nu gaat het een stuk makkelijker. Je merkt natuurlijk snel of zo’n auto wel of niet gaat, ook als om je heen kijkt naar andere auto’s.”

De Nederlander vervolgt: “We hebben zoveel mogelijk dingen uitgeprobeerd. De meeste nieuwe dingen die we hebben getest voelden goed. Natuurlijk kan het altijd beter, maar voor een eerste testdag was dit erg positief.”

Verstappen komt donderdag voor de tweede keer in actie. Woensdag neemt Daniel Ricciardo weer plaats in de RB14.