Teams in gesprek over verplaatsen testdag wegens slecht weer

(c) Red Bull Racing

De teams zijn met elkaar in gesprek om de testdag van woensdag of donderdag te verplaatsen naar een andere datum. De weersvoorspellingen zijn dusdanig dat zij overwegen om een testdag op voorhand te verzetten.

Met name voor woensdag zijn de voorspellingen bar en boos. Naar verwachting komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit. Daarbij wordt er regen verwacht die later op de dag overgaat in natte sneeuw. Ook op donderdag gaat het naar verwachting flink regenen, maar de temperatuur is met 13 graden dan wel een stuk hoger.

De meest logische vervangdatum lijkt aanstaande vrijdag te zijn. Williams heeft die dag een filmevenement ingelast op het Circuit de Catalunya, maar het team heeft er geen bezwaar tegen om deze te verzetten. Alle teams moeten akkoord zijn met het initiatief om een testdag te verplaatsen. Het besluit wordt uiterlijk dinsdagavond bekendgemaakt.