Robert Doornbos moet sponsor ruim 10 miljoen betalen

Robert Doornbos bij RTL Late Night

Het gerechtshof in Den Bosch heeft uitspraak gedaan in een slepende procedure tussen Robert Doornbos en de Limburgse ondernemer Harry Muermans. De voormalige Formule 1-coureur van onder meer Red Bull Racing moet zijn voormalige sponsor ruim 10,6 miljoen euro terugbetalen.

Tijdens zijn raceloopbaan werd Doornbos, die na de Formule 1 ook actief was in de Amerikaanse raceklasse Champ Car, financieel bijgestaan door Muermans. De ondernemer eiste het geld terug van de voormalige coureur omdat het een lening zou zijn geweest.

In hoger beroep toch gelijk

In een eerder stadium ving Muermans bot bij de rechtbank in Roermond, maar in hoger beroep stelde het hof vast dat het inderdaad ging om uitgeleende bedragen.