Red Bull-teambaas Horner vreest 1000pk-motoren Mercedes

(c) Red Bull Racing

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner maakt zich zorgen over de ontwikkelingen bij Mercedes. Volgens berichten in Britse media beschikt de regerend wereldkampioen dit seizoen over een krachtbron van maar liefst 1000pk.

“Als de geruchten waar zijn dan staat Mercedes in een machtige positie”, zegt Horner in gesprek met onder andere Grand Prix Radio. “Ons doel blijft om het gat naar Mercedes te dichten. Renault heeft afgelopen winter meer kilometers gemaakt op de testbank dan in eerdere jaren. Dat moet nu omgezet worden in snelheid en een beter prestatievermogen.”

Horner hoopt dan ook dat zijn team Ferrari heeft ingehaald en Mercedes het vuur aan de schenen kan leggen. “Als team in zijn geheel hebben we flink progressie geboekt. Zeker op de circuits die onze auto goed liggen hopen wij de grootste uitdager van Mercedes te zijn.”

Daniel Ricciardo noteerde in de ochtendsessie de snelste tijd en was met zestig rondjes bovendien erg productief. Het stemde de Red Bull-teambaas tevreden.  “Dit is een goede start van het voorseizoen en precies wat we voor ogen hadden. Het team heeft enorm hard gewerkt de afgelopen winter, dus dan is het prettig om zo te beginnen. Hier kunnen we mee voort.”

Daniel Ricciardo bleef gedurde de middag, waarin door de regen een stuk minder gereden werd, bovenaan staan en reed bovendien het meest aantal rondjes van alle coureurs. Max Verstappen komt dinsdag voor het eerst in actie.