Daniel Ricciardo: ‘Het was koud’

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo kende een prima start tijdens de wintertest op het circuit van Barcelona. De Australiër klokte de snelste tijd en wist de meeste rondes te rijden.

Ricciardo was tevreden over de eerste dag. “Het was koud, maar wel een goede dag. ’s Ochtends toen het droog was, ging alles goed. In de middag waren de omstandigheden verraderlijk”, aldus de Red Bull-coureur tegen verschillende media in Barcelona, waaronder Grand Prix Radio.

De coureurs hadden vooral moeite om temperatuur in de banden te krijgen. “Het was lastig om de banden te laten werken. Ook omdat de baan een nieuwe laag asfalt heeft gekregen. Als de temperatuur goed is dan is het prima, maar als het koud is, is er gewoon geen grip. Toch was het een goede dag en konden we meer dan 100 rondes rijden. We hadden zelfs een stint van 35 rondes, dus qua betrouwbaarheid zit het wel goed.”
Op de vraag hoe het zit met de prestaties antwoordde Ricciardo: “Het is leuk om bovenaan de lijst te staan, maar met twee graden leer je niets.”

Dinsdag om 9.00 uur gaat de tweede testdag van start. Max Verstappen komt namens Red Bull Racing voor het eerst in actie. Grand Prix Radio doet met een liveblog vanuit het media centre in Montmelo verslag via de website. Olav Mol verzorgt, eveneens vanaf het circuit, de updates op onze radiozender.