Vooruitblik 2018: Afscheidstournee van Kimi Räikkönen?

(c) Ferrari F1

Kimi Räikkönen begint aan zijn zestiende seizoen in de Formule 1. De 38-jarige Fin neemt ook dit jaar weer plaats achter het stuur van Ferrari. Wordt dit zijn laatste Formule 1-seizoen?

Räikkönen heeft op dit moment een van de meest begeerde stoeltjes in de Formule 1. Een aantal coureurs zouden graag zien dat het aflopende contract van de Fin dit jaar niet wordt verlengd en dat hij met pensioen gaat. Maar gaat dat ook gebeuren?

Heel gek zou dat niet zijn. Räikkönen weet al vier jaar niet echt te overtuigen bij Ferrari. Sinds zijn terugkeer bij de Scuderia in 2014 heeft hij nog niet een Grand Prix weten te winnen en stond hij in 79 races slechts veertien keer op het podium. Sebastian Vettel, sinds 2015 zijn teamgenoot, won in drie seizoenen acht races en stond 33 keer op het podium.

Ondanks dat Räikkönen minder presteerde dan zijn teamgenoot heeft Ferrari nog genoeg vertrouwen in de snelheid van de Fin. Hij krijgt in 2018 nog een kans om opnieuw wereldkampioen met Ferrari te worden. Als we Ferrari-topman Sergio Marchionne moeten geloven, dan is het wel zijn laatste kans om de wereld zijn ware potentieel te tonen in de scharlakenrode Ferrari.

Maar kan de ‘Iceman’ zich dit jaar mengen in de strijd om de wereldtitel? Het zou een grote verrassing zijn als hij dit jaar de wereldtitel pakt. Veel volgers van de Formule 1 gaan uit van een strijd tussen Mercedes-coureur Lewis Hamilton en Ferrari-coureur Sebastian Vettel. De Fin lijkt zich te moeten schikken in een rol als tweede coureur achter Vettel en mag hij er dus ook voor zorgen dat hij eindelijk een opvolger krijgt. Räikkönen was namelijk in 2007 de laatste coureur die met Ferrari de wereldtitel pakte.