McLaren kleurt (zoals verwacht) compleet oranje

(c) McLaren F1 Team

McLaren heeft de fans gegeven waar ze om hebben gevraagd. De MCL33 is volledig uitgedost in het befaamde papaya, de kleur waarmee het team uit Woking in de jaren zestig de eerste successen vierde:

(c) McLaren F1 Team
(c) McLaren F1 Team
(c) McLaren F1 Team

Dankzij een perfect georkestreerde campagne was de verrassing er al enigszins vanaf, vanochtend vroeg presenteerde McLaren de MCL33 als volgt:

McLaren verwacht veel van de MCL33. Na drie hopeloze jaren met Honda als motorleverancier, stapt de stal dit jaar over naar Renault. Ondanks die overstap is de auto grotendeels nog dezelfde als die van 2017. “Technisch gezien is de MCL33 een logische evolutie van de auto van vorig jaar”, aldus technisch directeur Tim Goss.

Wel zorgde de inbouw van de Renault-motor voor wat hoofdbrekens. “We hebben de achterkant van het chassis moeten herontwerpen, de behuizing van de versnellingsbak is anders en de achterwielophanging en koeling moesten worden aangepast. Gelukkig waren we hier op voorbereid en het is fantastisch om te zien hoe onze mensen het in zo’n korte tijd hebben opgepakt.”

Overigens waren de eerste McLarens niet oranje. De M2B uit het debuutseizoen 1966 was wit met groen en de twee volgende bolides (de M4B en de M5A) waren nog rood. Pas in 1968 (vijftig jaar geleden) verscheen de eerste papayakleurige McLaren op de baan. Met de komst van sigarettenmerk Marlboro als hoofsponsor stapte McLaren in 1974 over naar de befaamde rood-witte livery die het tot in de jaren negentig voerde.