Ricciardo blij om weer aan de slag te gaan

1920x1080-Daniel-Ricciardo-Red-Bull-Racing-RB14-Silverstone

Na de lange winterstop was Daniel Ricciardo blij om weer eens achter het stuur van een Formule 1-bolide te zitten. De Australiër maakte maandag op het circuit van Silverstone de eerste meters met de RB14 van Aston Martin Red Bull Racing.

De renstal presenteerde eerder op de dag de nieuwe bolide voor 2018. Red Bull was na Haas en Williams het derde team dat de auto onthulde. Achter de schermen was hard gewerkt om de RB14 dit jaar vroeg te presenteren. Red Bull wil op deze manier opstartproblemen tijdens de eerste wintertest, van 26 februari tot en met 1 maart in Barcelona, voorkomen.

Spinnenwebben afschudden

"Het was fijn om weer in de auto te zitten", zegt Ricciardo na zijn eerste kennismaking met de RB14. "Afgelopen week verveelde ik mezelf. Het is dan mooi om weer te beginnen. Het is een lange pauze geweest, ik denk te lang, dus is het wel lekker om de spinnenwebben van mij af te schudden."

Kennelijk was Ricciardo toch nog ietwat roestig, want Auto Motor und Sport kan bevestigen dat de Australiër op Silverstone een schuiver heeft gemaakt waarbij hij de voorvleugel, neus en vloer van de RB14 beschadigde.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden