Max Verstappen is nog steeds geen fan van de halo

Of Max Verstappen blij is met de halo? (c) Red Bull Content Pool

Volgende week presenteert Red Bull Racing de nieuwe wagen. Met de RB14 hoopt Max Verstappen gelijk voorin mee te kunnen strijden. “Ik hoop dat de auto er niet alleen mooi uitziet, maar ook snel is. Een stap vooruit”, laat hij in een filmpje op de website van Red Bull weten.

Een goede start is volgens de Nederlander essentieel: “We moeten meteen vanaf de start een auto hebben om voorin mee te doen. En niet eerst de achtervolging in moeten zetten, zoals vorig jaar. Dat is voor ons het belangrijkste.”

Verstappen is over de halo niet positief: “De halo wordt erg lelijk. Daar kijk ik totaal niet naar uit. De halo is vrij zwaar. Meer dan zes kilo. Dat is voor mij als langere en zwaardere coureur niet in mijn voordeel. Ideaal is het zeker niet.”

Ook over de nieuwe motorenregel, drie krachtbronnen per seizoen, heeft hij zijn twijfels. “Dat wordt zeker een grote uitdaging. Vorig jaar gebruikten we er zes. Nu moeten we terug naar drie. Hopelijk lukt het, maar dat wordt afwachten.”