Fans gaan met coureurs de baan op tijdens Grand Prix-weekend

Mav Verstappen en Daniel Ricciardo. (c) Red Bull Content Pool

Voor het voorprogramma van de Grands Prix in 2018 is weer iets nieuws bedacht om de fans dichter bij de actie te brengen. Bij tien races wordt het Formule 1 Pirelli Hot Laps-programma geïntroduceerd. De eerste is bij de Grand Prix van Bahrein.

Toeschouwers, beroemdheden en gasten krijgen de kans om een rondje mee te rijden in een supercar. Een Formule 1-coureur zal de auto besturen. Aston Martin en McLaren hebben al hun medewerking toegezegd.

Aston Martin gaat de baan op met een Vantage met een 4.0 liter V8-motor. Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn de chauffeurs. McLaren stelt een 720S beschikbaar en gaat rijden met Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne, Lando Norris of Mika Hakkinen.

Sean Bratches, commercieel directeur van de Formule 1: “Het Pirelli Hot Laps-programma is een nieuwe mogelijkheid om de Formule 1-fans dichter in de buurt te brengen bij de actie op de baan. Dit is weer een voorbeeld hoe we de fans op de eerste plaats willen zetten.”