Chase Carey tegen afschaffen grid girls

(c) Red Bull Content Pool

“Als het aan mij had gelegen waren de grid girls gewoon gebleven.” Die opmerkelijke uitspraak doet Chase Carey vandaag in de Engelse krant The Daily Telegraph.

De organisatie van de Formule 1 kreeg de halve wereld over zich heen toen het vorige week besloot om per direct te stoppen met de modellen die op de startgrid de naam- en nummerbordjes van de coureurs omhoog houden.

Formula One Group-chef Carey zegt daar nu over: “als je het aan mij had overgelaten, persoonlijk, ik vind de grid girls prima. Ik geeft toe dat veel van de meisjes trots waren op hun werk en dat is geweldig, maar de beslissing is niet aan mij, het is een besluit voor de fans. We hebben ondervonden dat veel mensen er aanstoot aan namen en het in deze tijd niet meer gepast vonden.”

Carey geeft verder aan dat de Formule 1 ook in de toekomst “mooie meiden bij de race zal hebben.” Mogelijk krijgen die een rol in de paddock: “Het is een sport van glitter en glamour, maar ik denk wel dat je met de tijd moet meegaan. De wereld zit nou eenmaal anders in elkaar dan 10 of 12 jaar geleden.”