McLaren heeft voorlopig geen invloed op Renault-motor

Cyril Abiteboul (r) met Renault-adviseur Alain Prost (c) Renault Sport

McLaren maakt dit seizoen de overstap van de Honda-motor naar de krachtbronnen van Renault. Het team uit Woking was het enige team dat met Honda werkte en had veel invloed op het ontwerp van de krachtbron. Inspraak bij Renault kan McLaren de eerste jaren echter vergeten.

Renault Formule 1-baas Cyril Abiteboul laat aan Motorsport.com weten dat McLaren voor 2020 geen invloed zal kunnen uitoefenen op het ontwerp van de motor. “Het is allemaal wat complex. We hebben net een compleet nieuwe power unit ontworpen. Voor 2018 en zelfs voor 2019 is het al laat voor McLaren om nog enige invloed te hebben op de hardware van de motor.”

Een intensievere samenwerking en dus meer invloed voor McLaren sluit Abiteboul niet uit. “Ik denk dat het meer iets voor de middellange tot lange termijn is. Dit is een nieuwe relatie en we moeten kijken hoe die zich ontwikkelt. Maar als alles goed gaat en het een vruchtbare en positieve samenwerking is, dan is er geen reden om niet met elkaar verder te gaan.”