Force India dreigt coureurs met ongewone maatregel

(c) Force India

Teamgenoten Sergio Perez en Esteban Ocon vlogen elkaar afgelopen seizoen meermaals figuurlijk in de haren. Force India hoopt dit seizoen een herhaling van incidenten te voorkomen en dreigt zelfs met een ongewone maatregel.

In 2017 legde de renstal het duo al een inhaalverbod op na een reeks incidenten waarbij de stalgenoten met elkaar in aanraking kwamen.

Bekende druppel op Spa-Francorchamps

Force India kwam tot die straf nadat Perez en Ocon tijdens de Belgische Grand Prix twee keer met elkaar in contact kwamen. Bij het tweede incident raakte Ocon zijn voorvleugel kwijt. Perez had een lekke band en zag een puntenfinish in rook opgaan. De Fransman kwam als negende over de finish.

Het incident in Spa was na Montreal, Bakoe en Boedapest de vierde keer dit seizoen dat Ocon en Perez met elkaar in de clinch lagen.

Geleerd en rijper geworden

In een vraaggesprek met Auto Motor und Sport zegt sportdirecteur Otmar Szafnauer komend seizoen geen problemen te verwachten tussen de teamgenoten. “Ik denk dat beiden hebben geleerd van vorig jaar. Ze zijn rijper geworden.”

Maar, voegt Szafnauer toe, Force India schuwt maatregelen niet als de twee weer in de clinch liggen. “We hebben veel mogelijkheden om hen in het gareel te houden. Of we voeren een inhaalverbod in of we verbreken de zegel op de versnellingsbak zodat een van de coureurs vijf plaatsen wordt teruggezet op de grid.”