Robin Frijns met Audi in DTM 2018

robinfrijns3

Audi Sport heeft Robin Frijns opgenomen in de gelederen voor de DTM 2018. De Nederlander neemt bij Audi de plaats in van Mattias Ekström, die na 17 jaar, 193 races, 23 overwinningen en twee kampioenschapstitels afscheid neemt van de DTM.

De 26-jarige Robin Frijns rijdt al sinds 2015 voor Audi klantenteams in diverse GT-kampioenschappen en was daarvoor actief in uiteenlopende single-seater klassen. Tijdens een rookietest in Spanje deed Frijns in 2013 al zijn eerste ervaringen op achter het stuur van een Audi DTM-auto.

"Robin liet bij ons toen al een ijzersterke indruk achter en sindsdien zijn we hem niet meer uit het oog verloren," verklaart Dieter Gass, Head of Audi Motorsport. "In de Audi R8 LMS heeft hij laten zien wat hij kan en ook in onze Formule E-simulator heeft hij blijk gegeven van zijn talent. Afgelopen jaar heeft René Rast bewezen dat je zelfs als rookie mee kunt dingen naar de titel in de DTM. Robin heeft een enorm potentieel en Audi staat er qua rijders line-up voor de DTM 2018 uitstekend voor, daar zijn we van overtuigd."

Het nieuwe DTM-seizoen, met wederom een raceweekend op het circuit van Zandvoort, gaat op 5-6 mei aanstaande van start op de Hockenheimring.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden