Paddy Lowe steunt voorstel minimum rijdersgewicht

(c) Williams Martini Racing

In 2019 zal er een minimum rijdersgewicht gaan gelden in de Formule 1. De koningsklasse maakt daarmee een einde aan een langslepende controverse binnen de autosport, namelijk het gewicht van de coureur. Volgens Auto Bild zal de FIA in 2019 een regel invoeren dat het minimumgewicht van de ‘coureur plus stoel’ 80 kilogram zal moeten bedragen. Paddy Lowe is daar groot voorstander van.

In het geval de coureur en zitting minder dan 80 kilo wegen zal blijkens het artikel extra ‘dood’ gewicht worden toegevoegd aan de bodem van de zitting. De regel zal worden ingevoerd om de druk bij coureurs weg te nemen om gewicht te verliezen, vooral nu er met de invoering van de halo in 2018 weer extra gewicht bij komt.

Gezondheidsproblemen

Paddy Lowe, technisch-directeur van Williams, is groot voorstander van de reglementswijziging. “Ik denk dat het goed is. Veel rijders vragen er al jaren om. Zeker bij jonge rijders, die anders constant worden gedwongen om gewicht te verliezen, kan het tot gezondheidsproblemen leiden.”