Presentatie verschaft duidelijkheid over naam Force India

(c) Force India

Tijdens de teampresentatie van Force India op 25 februari zal er eindelijk duidelijkheid zijn over de naam van de renstal.

Het team van Esteban Ocon en Sergio Perez zoekt een nieuwe naam omdat het huidige ‘Force India’ buitenlandse investeerders zou afschrikken. Het probleem is echter dat de beoogde naam Force 1 of Force One volgens de nieuwe eigenaar van de Formule 1 als afkorting voor te veel verwarring zorgt met de afkorting van de koningsklasse van de autosport: F1.

F1-commissie moet goedkeuring geven

Naar verluidt zou ‘Force Racing’ een goede kans maken om Force India op te volgen. “We hebben altijd gezegd dat wij onze teamnaam zullen veranderen. Het plan is om dat bij de presentatie bij de nieuwe auto bekend te maken”, zegt sportdirecteur Otmar Szafnauer. “Maar eerst moet de Formule 1-commissie zijn goedkeuring geven.”

Sinds 2008 staat de renstal onder de huidige naam op de grid. Daarvoor ging Force India als Spyker F1 door het leven.