James Key: ‘We zullen snel wennen aan halo’

(c) Red Bull Racing

Volgens technisch directeur James Key van Scuderia Toro Rosso zullen we snel wennen aan de halo, het hoofdbeschermingssysteem dat komend seizoen verplicht is in de Formule 1.

“Dat zegt mijn onderbuikgevoel. Er zal over worden gepraat. Iedereen zal een mening hebben, daar ben ik zeker van, maar uiteindelijk zal het iets zijn waar we aan zullen wennen. Het zal snel weer over racen gaan”, zegt Key in een interview met Racer.com.

Uiterlijk

Er is veel kritiek op de halo, die wordt ingevoerd om de coureurs te beschermen tegen rondvliegende brokstukken. Velen vinden de constructie gewoonweg lelijk. Key is van mening dat de halo er anders uit gaat zien dan de ontwerpen die tot op heden op de Formule 1-bolides waren gemonteerd.

“Ik denk met aerodynamische onderdelen zal het er al meer uitzien op iets dat in de Formule 1 past, dan de constructies die we eerder zagen. Ze zullen visueel gezien meer verfijnd zijn, omdat de teams de tijd hebben gehad om de aerodynamica eromheen te optimaliseren.”