Nieuwe tegenslag voor Antonio Giovinazzi

(c) Haas F1 Team

Nadat Ferrari koos voor David Kvyat als testcoureur en Sauber eerder al niet hem, maar Charles Leclerc een racestoeltje gaf, daar laat Haas F1 nu weten dat Antonio Giovinazzi dit jaar niet de derde rijder van het Amerikaanse team zal zijn.

De Ferrari-junior testte vorig seizoen voor Haas en kwam ook al voor Sauber in actie tijdens de Grands Prix van Australië en China. Haas-teambaas Günther Steiner vindt niet dat die ervaring zijn stal veel heeft gebracht: “Ik denk niet dat het ons of onze rijders veel heeft geholpen. Ik kan niet zeggen dat het negatief het was, maar het was in ieder geval niet positief,” aldus Steiner tegen Deense media. “We zien wel wat we dit jaar doen. We hebben er eigenlijk nog niet over nagedacht.”

Zowel Haas als Sauber rijden met motoren van Ferrari. De Scuderia zou dan ook graag zien dat de juniorrijders bij die teams ervaring opdoen. Zowel Sauber als Haas hebben daar weinig oren naar: Sauber gaat verder met Marcus Ericsson en bij Haas doet men ook dit jaar een beroep op Romain Grosjean en Kevin Magnussen.