Cosworth keert niet ‘alleen’ terug in de Formule 1

De Cosworth DFV in een Ligier (c) Wikipedia

De kans dat Cosworth in zijn eentje als onafhankelijke motorleverancier terugkeert in de Formule 1 is vrij klein. Dat stelt directeur Bruce Wood, deze dagen aanwezig op de Autosport International autoshow in Birmingham.

Wood zou dolgraag een F1-motor bouwen, maar de kosten schrikken hem af. “Het is financieel onmogelijk om helemaal alleen een krachtbron te ontwikkelen voor de Formule 1 en er dan maar op te hopen dat de teams die wel zullen afnemen.” Toch houdt de Engelsman de deur op een kier voor partners. “Waar we op hopen is dat we met een andere onderdelenbouwer samen kunnen werken. Al de reglementen wijzigen en de kosten naar beneden gaan zou het technisch mogelijk zijn.”

Het Engelse bedrijf wordt al enige tijd in verband gebracht met Aston Martin. Dat merk is vanaf dit jaar titelsponsor van Red Bull Racing, maar zou ook een eigen motor willen bouwen en daarvoor graag willen samenwerken met een gespecialiseerde partner.

Cosworth leverde van de jaren zestig tot en met 2013 motoren aan meerdere Formule 1-teams. De DFV werd tussen 1968 en 1985 zelfs de succesvolste F1-motor aller tijden.