Strengere kwaliteitscontrole bij Renault

Cyril Abiteboul (r) met Renault-adviseur Alain Prost (c) Renault Sport

Renault gaat de motoren komend seizoen aan een strengere kwaliteitscontrole onderwerpen. Dit moet het aantal betrouwbaarheidsproblemen verminderen. Met het nieuwe motorenreglement, waarbij een coureur nog maar drie krachtbronnen per seizoen mag gebruiken, is dat geen overbodige luxe.

“Wij veranderen onze interne procedure rond de keuring en zorgen dat we veel strenger zijn op het gebied van keuren van elk onderdeel”, vertelde Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, aan Motorsport.com.

Renault voert geen hele grote wijzigingen door aan de krachtbron van 2018. Dit moet de betrouwbaarheid ook ten goede komen. Abiteboul: “Er is veel meer stabiliteit op het gebied van de krachtbron. Komend seizoen heeft de motor veel meer overeenkomsten met afgelopen jaargang in vergelijking met de stap van 2016 naar 2017. We veranderen alleen de onderdelen die een verschil maken wat betreft de performance, terwijl vorig jaar vrijwel alles, de verbrandingsmotor en hybride systemen, nieuw was.”