Nicholas Latifi aan de bak bij Sahara Force India

Nicholas Latifi (c) Renault Sport F1

Sahara Force India heeft voor 2018 Nicholas Latifi gekozen als test- en reservecoureur. In die rol zal de 22-jarige Canadees onder andere tijdens een aantal vrijdagtrainingen aan de bak komen.

Latifi gaat verder onder andere in de simulator aan de slag en hij zal tijdens de ‘young driver’-testsessies worden ingezet. Vorig jaar reed de Canadees niet onsuccesvol in de Formule 2. Hij werd met één overwinning en nog eens acht podiums vijfde in het eindklassement. Daarnaast testte hij voor Renault F1.

Force India heeft net als de grote renstallen een eigen Young Driver Programme. Daarvan maakten vorig jaar Alfonso Celis, Nikita Mazepin en Jehan Daruvala uit. De eerste reden ook daadwerkelijk enkele rondes in de VJM10. Hoe de toekomst van dit drietal er uitziet is nog niet duidelijk.