Grand Prix van Denemarken lijkt stapje dichterbij

(c) Wikipedia

De plannen voor een Grand Prix Formule 1 in Denemarken beginnen steeds meer vorm te krijgen. Chase Carey, de baas van de Formula One Group, brengt volgende week woensdag een bezoek aan Kopenhagen om de stand van zaken te bespreken.

Formule 1 is door Haas-coureur Kevin Magnussen buitengewoon populair in Denemarken, maar een Grand Prix in Scandinavië zou ook interessant kunnen zijn voor Zweedse en Finse fans.

De organisatie achter de plannen wordt gerund door Lars Seier Christensen, de voormalig eigenaar van de Saxo Bank, dat al eerder als sponsor actief was in de Formule 1. Volgens de Denen kan er al in 2020 in Kopenhagen geracet worden en passen de plannen perfect in de strategie van Liberty Media om zowel het aantal races als de hoeveelheid straatcircuits uit te breiden. Het Deense circuit zou zijn gemodelleerd naar het Baku City Circuit en bestaan uit langzamere delen langs het oude centrum van Kopenhagen en een aantal hoge snelheidsstukken.

Denemarken organiseerde nooit eerder een officiële Grand Prix voor het WK Formule 1, maar in de jaren zestig werden er op de Roskilde Ring wel twee niet-officiële Grands Prix Formule 1 verreden. Winnaars waren Stirling Moss (1961) en Jack Brabham (1962).