Renault geen titelsponsor McLaren

(c) McLarenF1

McLaren zal de nieuwe motorleverancier Renault niet in de naam op gaan nemen. De afgelopen drie seizoenen ging het team uit Woking door het leven als McLaren-Honda. Renault volgt bij McLaren Honda op, maar anders dan de afgelopen jaren komt de motorfabrikant niet in de naam van het team te staan.

Dat maakte het team vandaag via de sociale kanalen bekend.

McLaren zal in 2018, 2019 en 2020 met motoren van Renault rijden, voordat in 2021 het motorreglement op de schop gaat.

De terugkeer van Honda in de Formule 1 in 2015 was allesbehalve succesvol. Geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen en een gebrek aan vermogen kwam McLaren-Honda niet verder dan de negende en zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Dit jaar eindigde het team van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne eveneens als negende.