Grand Prix Radio-DJ Adam Curry wint Marconi Oeuvre Award

Adam is soms ook in-air

Radio-DJ Adam Curry heeft de Marconi Oeuvre Award 2017 gewonnen. Hij krijgt de prijs voor zijn constante stroom aan innovaties in de wereld van radio. Specifiek noemt de jury podcasting, waar Curry een van de geestelijk ouders van is.

“Waar DJ’s anno 2017 niet meer zonder social media kunnen naast de oude vertrouwde zendmast, is dit voor Adam Curry als eerste een tweede natuur geweest”, schrijft de jury in zijn rapport.

“Zijn uitvinding podcasting is anno nu het toverwoord voor de toekomst van radio, waarin on demand audio in rap tempo van levensbelang zal zijn naast het oude lineaire signaal. Op zowel traditionele radiozenders op vrijdagavonden, alsmede op miljarden audiodevices wereldwijd is Adam’s legacy overduidelijk aanwezig.”

Adam Curry is elke dag van 10:00 tot 12:00 uur te horen op Grand Prix Radio.

Jouw reactie