Toto Wolff: ‘Mercedes wilde McLaren motoren leveren’

(c) Mercedes

Mercedes wilde in 2018 motoren leveren aan McLaren. De onderhandelingen duurde echter te lang waardoor de deal niet doorging. Dit vertelde Toto Wolff aan ESPN.

Toen duidelijk werd dat Honda ook in 2017 geen competitieve motor kon leveren, ging McLaren op zoek naar alternatieven voor 2018. Mercedes was dus voor het team uit Woking een serieuze optie. Toto Wolff: “We wilden McLaren motoren leveren. Het probleem was dat de onderhandelingen te lang duurden en dat we de structuur en capaciteit niet hebben voor nog een team. Het was gewoon te laat.”

McLaren krijgt in 2018 nu de beschikking over motoren van Renault. Het team tekende een driejarige overeenkomst met het Franse merk. Op de vraag of McLaren in de toekomst wel weer met motoren van Mercedes gaat rijden, antwoordde Wolff: “Je moet niemand uitsluiten en daarom kan McLaren of ieder ander team een partner worden van Mercedes.”