Lewis Hamilton vond de Mercedes W08 ‘een lastige auto’

(c) Mercedes F1

Lewis Hamilton won met de Mercedes W08 zijn vierde wereldtitel. Toch was hij niet helemaal te spreken over zijn bolide. “Dit is de lastigste auto die ik heb gehad”, laat Hamilton aan Autosport.com weten.

Hamilton won negen races met de W08, maar had wel moeite de juiste balans te vinden. “De W08 heeft een aantal problemen van zijn voorgangers overgenomen waarvan het team pas afgelopen jaar besefte dat er iets aan gedaan moest worden. Door de nieuwe auto en bredere banden werden de problemen vergroot.”

De Brit wist volgens eigen zeggen wel vaak meer uit de auto te halen dan erin zat. “Dat is denk ik ook mijn toegevoegde waarde. Doordat we ook de auto steeds beter begrepen, hebben we het potentieel van de W08 volledig benut.”