Toto Wolff basht halo

(c) Mercedes AMG Petronas

Het lijstje tegenstanders van de halo kan aangevuld worden met Toto Wolff.

De teambaas van Mercedes heeft zich tegenover het Amerikaanse ESPN in niet mis te verstane taal uitgesproken tegen het hoofdbeschermingssysteem dat vanaf volgend jaar verplicht wordt in de Formule 1.

“Het is een vreselijk ding”, aldus de Oostenrijker. “We hebben er in een stafvergadering naar gekeken. Het is een enorme klomp metaal, het is veel te zwaar en ik zou het het liefst van de auto afzagen.”

Volgens Wolff is de halo niet alleen esthetisch een nachtmerrie: “met alle bouten en moeren heb je ongeveer tien kilo extra gewicht op het hoogste punt van de auto. Dat betekent dat het zwaartepunt van de auto omhoog gaat en dat moeten we nu gaan compenseren. Het is echt niks.”