Renault is meer dan tevreden over ontwikkeling motor

(c) Renault Sport F1

Renault heeft het afgelopen seizoen meer progressie geboekt op motorgebied dan vooraf verwacht. “Als je de situatie aan het einde van dit seizoen vergelijkt met hoe het aan het einde van het vorig seizoen was, dan is de motor bijna een seconde sneller geworden”, laat managing director van Renault F1 Cyril Abiteboul aan Motorsport.com weten.

Renault begon 2017 met een compleet nieuwe motor, omdat de krachtbron waarmee het in 2016 reed was uitontwikkeld. Volgens Abiteboul moest deze motor drie tienden sneller zijn dan zijn voorganger en tijdens het seizoen zou de krachtbron nog eens drie tienden sneller worden. “Dat was het doel dat we hadden gesteld, maar gedurende het seizoen ontdekten we nieuwe manieren om nog meer prestaties uit te halen”, vertelt Abiteboul.

De prestaties van de motor werden wel beter, maar dat ging wel ten koste van de betrouwbaarheid. Abiteboul: “Dat was duidelijk een groot minpunt aan het seizoen. Maar wat we qua prestaties met de motor voor elkaar hebben gekregen, daar hadden we eerlijk gezegd nooit van durven dromen. Dit was meer dan we voor mogelijk hadden gehouden.”