Ricciardo: ‘Moet beter kwalificeren om Verstappen te verslaan’

(c) Red Bull Racing

Daniel Ricciardo vindt dat hij in 2018 beter moet kwalificeren dan hij in het afgelopen jaar heeft gedaan. De 28-jarige Australiër was bij de meeste kwalificaties langzamer dan zijn teamgenoot Max Verstappen. De Nederlander was dertien keer sneller dan zijn stalmaat, terwijl de rollen zeven keer waren omgedraaid.

Ricciardo had tot dit seizoen altijd de overhand gehad in de kwalificaties ten opzichte van zijn teamgenoot. “Ik kan niet ontkennen dat Max tijdens de meeste kwalificaties beter was dan ik”, zegt Ricciardo op de website van Red Bull. “Terwijl kwalificeren toch altijd een van mijn sterkste punten is geweest.”

“Om dat te verbeteren moet ik er eerst achter zien te komen wat er is mis gegaan”, vervolgt hij. “Ik moet de lat voor mezelf hoger leggen. Dat is noodzakelijk, want een paar tienden kan het verschil betekenen tussen wel of geen pole, wel of geen winst en daardoor zelfs bepalend zijn in het kampioenschap.”

Ricciardo vindt het een goede eigenschap dat de twee coureurs elkaar tijdens de kwalificaties onder druk zetten. “Als Max of ik tijdens een snelle ronde een foutje maakte dan stond diegene achter zijn teamgenoot op de grid. Vroeger kwam je daar bij sommige teamgenoten nog wel eens mee weg. Nu niet meer. We zetten elkaar vol onder druk en daar worden we beiden beter van”, aldus Ricciardo die in het verleden onder anderen Sebastian Vettel en Jean-Eric Vergne als teamgenoot heeft gehad.