Daniel Ricciardo geeft Brendon Hartley compliment

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo is onder de indruk van het doorzettingsvermogen van Brendon Hartley. Ricciardo vindt het knap dat de Nieuw-Zeelander alsnog de Formule 1 heeft gehaald.

Brendon Hartley maakte tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn debuut in de Formule 1. De Toro Rosso-coureur maakte onderdeel uit van het opleidingsprogramma van Red Bull, maar werd niet goed genoeg bevonden en moest het opleidingstraject verlaten. Via verschillende raceklassen heeft hij uiteindelijk toch de Formule 1 bereikt.

Ricciardo vindt het een knappe prestatie van de Nieuw-Zeelander: “Bij Brendon was doorzettingsvermogen de doorslaggevende factor. Hij heeft geen rijke familie of een sponsor. Hij heeft zelf zijn kansen af moeten dwingen. Red Bull weet dat te waarderen en heeft hem een tweede kans gegeven”, vertelde Ricciardo aan Sport Express