Tost steekt loftrompet over samenwerking met Honda

(c) Red Bull Content Pool

Teambaas Franz Tost van Scuderia Toro Rosso is in zijn nopjes met de samenwerking met Honda. Dat zegt de Oostenrijker in een interview met de officiële website van de Formule 1.

De Japanse motorenfabrikant levert vanaf komend seizoen de krachtbronnen van het team, dat dit jaar nog met Renault-motoren reed. “Ja, ik ben heel erg blij, omdat wij hun enige partner in de Formule 1 zijn”, zegt Tost die vervolgens het voordeel van zo’n samenwerking aanstipt.

Maatstaf

“Ik merk het meteen met het ontwerp van de monocoque. We kunnen onze eigen ideeën aandragen en hoeven ons niet aan te passen aan wat anderen voor zichzelf hebben bedacht. Dat is een enorm voordeel. Het is fantastisch om de maatstaf te zijn voor een motorenfabrikant.”

Inmiddels zijn beide partijen druk bezig met de voorbereidingen op komend seizoen. “We liggen op schema. Om de dag houden we videoconferences dus er wordt al nauw samengewerkt. Laten we hopen dat dit nog heel lang mag duren.”

Renault

Terwijl Tost de loftrompet steekt over Honda deelt hij tegelijkertijd ook nog een sneer uit naar voormalige partner Renault. “We zijn er zeker van dat we genoeg motoren en onderdelen hebben voor het gehele seizoen!”