McLaren-chef: ‘overstap naar Renault financieel noodzakelijk’

(c) McLaren-Honda

De samenwerking tussen McLaren en Honda was niet alleen een sportief debacle, ook financieel is men er bij de renstal uit Woking in de afgelopen drie jaar niet echt mee opgeschoten. Teambaas Zak Brown geeft toe dat het “erg moeilijk” was om tijdens het jongste partnerschap met Honda sponsoren te vinden.

De tegenvallende prestaties van de Honda-krachtbron stelden het commerciële team bij McLaren voor een schier onmogelijk opgave, aldus Brown in Auto, Motor und Sport: “we konden potentiële geldschieters onmogelijk beloven dat het volgend jaar wel beter zou gaan. Dat was dan ook een van de redenen waarom we een nieuwe motorleverancier nodig hadden.”

Volgens Brown ziet de toekomst voor McLaren er nu, na de overstap naar Renault, een stuk zonniger uit: “Mensen geloven nog steeds in McLaren. Ze geloven in Renault en ze geloven in Alonso en Vandoorne. Ik kan dan ook zeggen dat de onderhandelingen met sponsoren erg goed gaan.”