‘Liberty Media deponeert merknamen straatraces’

Het team van Red Bull Racing eerder dit jaar tijdens een demonstratie in Las Vegas (c) Red Bull Content Pool

Liberty Media zou de eerste stappen hebben gezet naar de organisatie van Formule 1 Grands Prix in Las Vegas, Miami en New York. Volgens Amerikaanse media zijn bij het Amerikaanse patentbureau de merknamen voor de races gedeponeerd.

Een van de grote wensen van de grootaandeelhouders van de Formule 1 is de sport populair maken in eigen land. Liberty Media-baas Chase Carey liet eerder dit jaar al weten dat hij naast de USGP in Austin de Formule 1 graag naar Las Vegas, Los Angeles, Miami en New York wil halen.

Dat de merknamen zijn gedeponeerd wil overigens niet zeggen dat deze evenementen er ook daadwerkelijk gaan komen. Het is slechts een eerste juridische stap waarmee Liberty Media voorkomt dat anderen er met de rechten vandoor gaan en deze kunnen gebruiken om geld te verdienen.