Teambazen vinden Hamilton de beste, Verstappen tweede

(c) Red Bull Racing

Lewis Hamilton is door de Formule 1-teambazen gekozen als de beste coureur van het afgelopen seizoen. Max Verstappen werd net als vorig jaar tweede in de verkiezing die werd georganiseerd door Motorsport.

Hamilton veroverde voor het vierde opeenvolgende jaar de eerste plaats. De teambazen waren vrij eensgezind. De Brit kreeg namelijk 233 van de mogelijke 250 punten. Net als bij een Grand Prix mochten de teambazen 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt toekennen.

Verstappen werd op gepaste afstand tweede en kreeg 143 punten. Ferrari-coureur Sebastian Vettel werd met 141 punten derde. Daniel Ricciardo pakte net als een jaar eerder de vierde plaats. Esteban Ocon van Force India maakte in zijn eerste seizoen Formule 1 veel indruk bij de teambazen en eindigde op de vijfde plek.