Jenson Button stapt over naar de Japanse Super GT

(c) McLaren F1

Jenson Button zal komend jaar weer fulltime gaan racen. De voormalig Formule 1-wereldkampioen heeft een contract getekend om met Honda in 2018 deel te nemen aan de Japanse Super GT.

De coureur die dit jaar nog de Grand Prix van Monaco reed voor McLaren, was op zoek naar een competitieve raceklasse waar hij in 2018 zou kunnen deelnemen. “Ik heb een contract om te racen met Honda in de Super GT in 2018. Het is al jaren een droom voor me, ik houd van deze klasse.” Afgelopen augustus nam de Brit al eens plaats in een stoeltje van een Super GT-race tijdens de 1000 km van Suzuka. “Ik werd daar heel enthousiast van! Ik kijk erg uit naar komend seizoen al moet er nog veel getest worden om me comfortabel te voelen in de wagen. Hopelijk kunnen we het pakket nog wat verbeteren om komend jaar ook competitief te zijn,” besloot de de coureur die bij McLaren plaats maakte voor Stoffel Vandoorne.