Sebastian Vettel: ‘Nog veel werk voor 2018’

Sebastian Vettel (c) Ferrari F1

Ondanks dat Ferrari lang mee kon doen om de wereldtitel in 2017, beseft Sebastian Vettel dat het Italiaanse team komende winter nog veel stappen moet maken om Mercedes in 2018 te verslaan.

“Het pakket was dit jaar niet goed genoeg, maar ik denk dat de positieve punten zwaarder doorwegen dan de negatieve”, laat Vettel aan Motorsport.com weten.

Vettel won in 2017 vijf races en stond tot en met de zomerstop eerste in het kampioenschap. Door een slechte reeks in Azië verloor hij de eerste plaats en keek hij binnen enkele wedstrijden tegen een flinke achterstand aan. “Je moet eerlijk zijn en zeggen dat Mercedes beter was. Kijk naar het aantal polepositions, ze waren gewoon sneller. Je mag niet vergeten waar we twaalf maanden geleden stonden. Het was vorige winter een ongelooflijke prestatie om het seizoen zo sterk te beginnen.”

De Ferrari-coureur kijkt met vertrouwen naar volgend jaar. “Tijdens het seizoen zijn we de wagen en de motor blijven ontwikkelen. Als we dat blijven doen, dan heb ik er vertrouwen in dat we volgend jaar beter geplaatst zullen zijn.”