Marcin Budkowski in april aan de slag bij Renault

(c) Renault Sport F1

Marcin Budkowski treedt in april in dienst bij Renault. De omstreden overgang is met drie maanden uitgesteld. De transfer van de voormalig technisch directeur van de FIA zorgde voor veel ophef in de Formule 1.

Motorsport.com meldt dat hij op 1 april in dienst zal treden bij Renault. Cyril Abiteboul, van het Franse fabrieksteam, heeft dit bevestigd. De overgang van Budkowski van de FIA naar Renault zorgde voor boze reacties van de teambazen van de andere renstallen. De teams hebben namelijk al veel technische ontwikkelingen voor 2018 laten zien aan de FIA en de Pool was als technisch directeur op de hoogte van al deze ontwikkelingen.

In een poging om de boel niet laten escaleren, hebben de FIA en Renault besloten om het verplichte verlof van drie maanden te verdubbelen. Budkowski komt dan na de start van het seizoen in dienst bij Renault, waardoor de kans kleiner is dat hij de ideeën van de concurrentie al in 2018 kan toepassen bij zijn nieuwe werkgever.