Lewis Hamilton scoort in 2017 in alle GP’s punten

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton heeft zich in 2017 in een exclusief rijtje gereden. De Brit behaalde zijn vierde wereldtitel door onder andere een uitstekende betrouwbaarheid van zijn Mercedes-bolide. De Mercedes-coureur wist hierdoor niet alleen in alle Grands Prix de finish te halen. maar ook in elke race in de punten te rijden.

Door in alle Grands Prix punten te pakken en de wereldtitel op zijn naam te schrijven, heeft Hamilton een unieke prestatie geleverd. Hij is de derde coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die dit heeft gedaan. Alleen Juan Manuel Fangio (1954) en Michael Schumacher (2002) gingen hem voor. Schumacher deed dit op een ongekende dominante manier. De Duitser finishte in 2002 zelfs elke race op het podium en hij had de wereldtitel al na elf races veiliggesteld.