De twijfels van Lewis Hamilton over zijn toekomst

(c) Mercedes AMG

Ondanks de winst van zijn vierde wereldtitel en een kersvers driejarig contract dat op zijn handtekening wacht, zegt Lewis Hamilton te twijfelen over zijn toekomst. In een interview met Motor Sport Magazine geeft de Mercedes-coureur toe vaak te denken aan stoppen en iets anders te gaan doen.

“Mijn gedachten wisselen als het weer”, vertelt Hamilton. “Het gaat om het vinden van de balans. Ik heb nog een contract voor een jaar en ik wil door, maar ik ben op een punt beland waar de vraag zich opdringt: Als ik vertrek, zal ik het missen?”

Uitstellen

“Onlangs sprak ik er met mijn beste vriend over”, gaat Hamilton verder. “Dat ik ernaar uitkijk om op een plek te wonen, een dagelijkse sleur te hebben en mijn vrienden en familie te zien. Ieder jaar dat ik in de Formule 1 blijf, stel ik deze dingen uit.”

Het overlijden van zijn tante heeft Hamilton aan het denken gezet. “Op haar laatste dag zei ze: ik heb iedere dag gewerkt met het idee om ooit op een dag te stoppen en dan de dingen te doen die ik wil doen. Maar nu heb ik geen tijd meer.”

Racen, maar ook andere dingen doen

“Dit speelt in mijn achterhoofd”, zegt Hamilton. “Het is mijn innerlijke gevecht. Ik wil blijven racen, maar ik wil ook andere dingen doen. Dus ik leef bij de dag en probeer het maximale eruit te halen.”