Williams begrijpt niet waar problemen Stroll vandaan komen

(c) Williams Martini Racing

Williams heeft geen idee waar de problemen aan de auto van Lance Stroll vandaan komen. De 19-jarige Canadees besloot het Formule 1-seizoen met twee lastige races. Hij kwam in zowel Sao Paolo als Abu Dhabi als laatste over de finish.

In Brazilië bleek achteraf dat Stroll problemen met zijn motor had. In Abu Dhabi is de malheur van een andere aard. “Het leek erop alsof de balans van de auto volledig zoek was”, zegt technisch directeur van Williams Paddy Lowe tegen Autosport. “We moeten er snel achter zien te komen of en wat er mis is met zijn auto. Het hele weekend was hij te langzaam, ook op vrijdag.”

Stroll had in Abu Dhabi moeite om zijn banden te sparen. Daar waar de meeste rijders slechts één stop hoefden te maken, kwam de Williams-coureur maar liefst drie keer de pits in. “Lance erkent dat dat te maken heeft met zijn onervarenheid. We verwachten dat hij volgend seizoen in dat opzicht een grote stap zal maken, maar ook voor ons is er werk aan de winkel.”

De teamgenoot van Felipe Massa eindigde – voornamelijk dankzij zijn derde plaats in Baku – als twaalfde in het kampioenschap.