Ricciardo wil voor kerst duidelijkheid van Red Bull

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo hoopt voor kerst duidelijkheid te hebben over zijn toekomst bij Red Bull Racing. Het contract van de Australiër loopt aan het einde van volgend seizoen af. Volgens de geruchten zou hij in 2019 weleens de overstap naar Mercedes of Ferrari kunnen maken.

“Als ik naar huis ga voor de kerst wil even niets met racen te maken hebben, dus ik zou graag eerder duidelijkheid hebben”, zegt Ricciardo in een interview met persbureau Associated Press. “Ik ben er zeker van dat we in de komende twee weken gaan praten met het team.”

De beste auto

Het gaat bij de nieuwe overeenkomst volgens Ricciardo niet zozeer om de financiën maar meer om de auto. “De piekjaren in mijn loopbaan liggen waarschijnlijk in de periode waarvoor ik de nieuwe deal ga ondertekenen. Het draait daarbij niet om het aanbod, maar om wie de beste auto voor 2019 gaat krijgen.”

Ricciardo sloot afgelopen zondag het seizoen in mineur af. Hij haalde de finish in Abu Dhabi niet. Het was de derde keer in de laatste vier races dat Ricciardo voortijdig de Red Bull aan de kant moest zetten. De Australiër behaalde dit seizoen ook successen. Hij won de race in Baku en stond daarnaast nog acht keer op het podium waardoor hij als vijfde eindigde in de stand van het WK.