‘Banco Santander stopt met sponsoring Ferrari’

(c) Ferrari Media

Een financiële tegenvaller voor Ferrari. Volgens de Spaanse krant El Confidencial stopt Banco Santander aan het einde van het jaar met de sponsoring van de Italiaanse renstal. Hierdoor loopt Ferrari 40 miljoen euro aan inkomsten mis.

De huidige topvrouw van Santander, Ana Botin, heeft een nieuw sponsorvoorstel van Ferrari afgewezen. Botin volgde in 2014 haar vader Emilio op, die de drijvende kracht was achter het partnerschap met de Italiaanse renstal.

In voetsporen van Alonso

Het Spaanse bankenconcern was de afgelopen zeven seizoenen een van de belangrijkste sponsors van Ferrari. Banco Santander kwam in 2010 in het kielzog van Fernando Alonso naar de Italiaanse renstal en bleef het team trouw nadat de tweevoudig wereldkampioen in 2014 de overstap maakte naar McLaren.

Wellicht blijft Santander als sponsor verbonden aan Ferrari, maar dan voor aanmerkelijk minder geld dan voorheen.