Marko wil dat GP Abu Dhabi wordt aangepast na ‘slechtste race ooit’

(c) Red Bull Racing

Helmut Marko kon zondag tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi niet genieten van de laatste Formule 1-race van het seizoen. De Red Bull-adviseur vond de race ontzettend saai en noemde het zelfs een van de slechtste wedstrijden die hij ooit heeft gezien.

“Hamilton was sneller dan Bottas en Max was sneller dan Raikkonen”, zei Marko tegen het Duitse Sport 1. “Maar omdat het circuit er niet naar gebouwd is kon er nergens worden ingehaald. We moeten beter gaan nadenken over de ontwerpen van de circuits. Dit was een van de slechtste races die ik ooit heb gezien. Ik denk dat ze deze baan moeten aanpassen.”

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, kon zich vinden in de woorden van Marko. “De race was niet heel spectaculair. Het speelt een rol dat het seizoen al is afgelopen en er weinig belangen op het spel staan. Daarbij is het met deze auto’s altijd lastig inhalen.”

Tilke

Hermann Tilke, de ontwerper van het circuit, was ook aanwezig in Abu Dhabi. Hij denkt niet dat een circuitaanpassing enig verschil had gemaakt in de race. “Tijdens de race reden de snellere auto’s voor de langzamere auto’s”, zei Tilke tegen Sky Sports. “Daardoor kon er niet worden ingehaald. Dat heeft niets te maken met het circuitontwerp.”