Laatst geklasseerde Stroll voelde zich verloren tijdens GP Abu Dhabi

(c) Williams Martini Racing

Lance Stroll heeft zijn eerste Formule 1-seizoen op een teleurstellende manier afgesloten. De jonge Canadees werd zondag in Abu Dhabi door alles en iedereen voorbij gereden en kwam niet verder dan de achttiende plaats.

Met dat resultaat was hij van alle coureurs die de finish haalden de laagst geklasseerde coureur. “Het was geen goede race”, erkende de Williams-rijder. “Ik haat het om negatief te zijn, maar helemaal niets werkte dit weekend. Ik kreeg de banden niet op temperatuur, had moeite met de auto en voelde me verloren op het asfalt.”

“We speelden geen enkel rol van betekenis”, vervolgt Stroll. “We maakten drie pitstops en alsnog ging het voor geen meter. De laatste twee Grands Prix van het seizoen moeten we maar snel vergeten. Hopelijk komen we er snel achter waar het in deze races fout is gegaan.”

Stroll kwam in de voorlaatste race in Sao Paulo ook als laatste over de meet. De rookie eindigde – voornamelijk dankzij zijn derde plaats in Baku – als twaalfde in het kampioenschap.