Max Verstappen verrast over snelheid in de race

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de laatste race van het 2017-seizoen afgesloten met een vijfde plaats. De Red Bull-coureur was tevreden over de snelheid in de race, maar hij kon op het circuit van Yas Marina Ferrari-coureur Kimi Raikkonen niet inhalen.

De snelheid van de Nederlander was in de race goed. Hij kon Raikkonen makkelijk volgen. “Ik probeerde bij de start Kimi te pakken maar hij hield goed de deur dicht. Daarna was ik wel positief verrast over de snelheid. Maar je kunt op deze baan gewoon niet inhalen. Als je binnen anderhalve seconde komt, is het voorbij”, laat Verstappen weten voor de camera van Ziggo Sport.

De problemen met de balans waarmee Verstappen gedurende het weekend worstelde, had hij tijdens de race niet. “Het was in de race een stuk beter met de balans dan eerder dit weekend, dus dat was goed nieuws. Op een vrije baan waren mijn rondetijden goed dus het was zonde dat we achter Kimi zaten. Het was jammer dat het circuit niet hielp om in te halen, nu was het een redelijk saaie wedstrijd.”